Nā Pōmaikaʻi a me nā hoʻohana ʻana o ka Soaking Therapy

I loko o kahi honua wikiwiki i piha i nā pilikia o kēlā me kēia lā, ʻo ka loaʻa ʻana o kahi ala e hoʻomaha ai a hoʻoulu hou ʻia he mea nui ia no ka pono kino a me ka noʻonoʻo.ʻO ka hydrotherapy, ʻoi aku ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i nā ʻauʻau wela a me nā spas, hāʻawi i kahi ala leʻaleʻa a maikaʻi hoʻi e hoʻokō ai i ka hoʻomaha a me nā pono therapeutic.Ma kēia blog, e ʻimi mākou i nā pono o ka soaking therapy a pehea e hana ai i ka hapa nui o kēia hana hoʻihoʻi.

 

Nā pōmaikaʻi o ka Soaking Therapy:

1. Hoemi Stress:ʻO ka hoʻoinu ʻana i ka wai mehana he hopena hoʻomaha koke i ka noʻonoʻo a me ke kino.ʻO ka pumehana hoʻoluʻolu e kōkua i ka hoʻohaʻahaʻa i ke kaumaha, ka hopohopo, a me ka haʻalulu, e hana ana i kahi manaʻo hoʻomaha a maikaʻi.

2. Hoʻomaikaʻi ʻia ka hiamoe:Hiki i ka Hydrotherapy ma mua o ka moe ke hoʻomaikaʻi i ka maikaʻi o kāu hiamoe.ʻO ka hoʻomaha hoʻomaha i loaʻa ma o ka soaking therapy e hāpai i ka hoʻomaha maikaʻi a kōkua i nā pilikia hiamoe.

3. ʻO ka ʻiʻo a me ka hui pū ʻana:ʻO ka hoʻoulu ʻana o ka wai e hōʻoluʻolu i ke kaomi ʻana i nā hono a me nā ʻiʻo, e lilo ia i mea koho maikaʻi loa no ka poʻe me ka maʻi arthritis, fibromyalgia, a i ʻole nā ​​​​ʻiʻo ʻeha.Hoʻonui ka wai mehana i ke kahe koko a hoʻomaʻamaʻa i ka ʻeha a me ka mumū.

4. Hoʻonui ʻia ka pōʻai:ʻO ka wai mahana i loko o ka spa a i ʻole ka ʻauʻau wela e hoʻomāhuahua i nā kīʻaha koko, e hoʻonui ai i ke kahe koko.ʻO ka hoʻomaikaʻi ʻana i ke kahe e kōkua i ka hāʻawi ʻana i ka oxygen a me nā meaʻai i nā cell, e hāpai ana i ka ho'ōla a hōʻemi i ka ʻeha o ka ʻiʻo.

5. Hoʻopau pilikia:Hoʻoulu ka Hydrotherapy i ka hoʻokuʻu ʻana o nā endorphins, nā mea hōʻeha ʻeha maoli o ke kino a me nā mea hoʻoikaika naʻau, e kōkua ana e hōʻemi i nā hōʻailona o ke kaumaha a me ka hopohopo.

6. Detoxification:Hoʻoikaika ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka hou ʻana, he ala maoli ia no ke kino e hoʻopau i nā mea ʻawaʻawa.Hoʻoikaika ka wai mahana i ka weheʻana o nā pores a kōkua i ka weheʻana i nā haumia mai kaʻili.

7. Ka ili a me ka lauoho mālama:Hiki ke hoʻomaikaʻi i ke ʻano a me ke ʻano o kou ʻili a me kou lauoho ke hoʻoinu ʻia i loko o ka wai i hoʻonui ʻia me nā minerala ʻili a me ka lauoho.ʻO ka exfoliation mālie i hāʻawi ʻia e ka wai hiki ke kōkua i ka wehe ʻana i nā ʻili ʻili make, e hōʻike ana i kahi ʻōlino maikaʻi.

8. Hoʻopaʻa a hoʻomaha:Hiki i ka Soaking therapy ke lilo i ʻike like, e hoʻoikaika ana i ka pilina ma waena o nā hoaaloha a me nā ʻohana.Hāʻawi ia i kahi manawa e hoʻomaha ai a hoʻohui, hoʻoikaika i nā pilina.

 

Pehea e hana nui ai i ka Soaking Therapy:

1. Hoʻonohonoho i ke ʻano:E hana i kahi noho maluhia a ʻoluʻolu ma o ka hoʻohui ʻana i nā kukui palupalu, mele, a me ka aromatherapy.E hoʻohana i nā kukui ʻala a i ʻole nā ​​​​ʻaila koʻikoʻi e like me ka lavender a i ʻole eucalyptus e hoʻomaikaʻi i ka ʻike.

2. E koho i ka Mahana Wai Pono:E koho i kahi mahana wai ʻoluʻolu, ma waena o 98°F a me 104°F (37°C a 40°C).E hōʻoia ʻaʻole wela loa, no ka mea, hiki i ka wela ke hoʻoluhi i ke kino.

3. Waiwai:E ʻoliʻoli i kahi kīʻaha wai ma mua a ma hope o kāu kau ʻana i ka wai e mālama pono i ka wai.E hōʻalo i ka waiʻona a i ʻole ka caffeine, hiki ke alakaʻi i ka dehydration.

4. Hoʻomaʻamaʻa mālie a hoʻoluʻu:E hoʻomaka me kahi soak pōkole a hoʻonui mālie i ka manawa i hoʻohana ʻia i ka wai.E hoʻopau me kahi manawa hoʻomaha e kōkua i kou kino e hoʻoponopono a hoʻomaha.

5. Nā Neʻe Mālie:E komo i loko o ka wai e hoʻokuʻu i ka naʻau a hoʻomaikaʻi i ka maʻalahi.Hiki i kēia mau hoʻomaʻamaʻa ke lilo i mea maikaʻi loa no ka poʻe me nā pilikia ami a i ʻole nā ​​​​ʻiʻo.

6. E noʻonoʻo:E hoʻohana i kou manawa hoʻomaha e nānā i kou hanu a hoʻomaʻamaʻa i ka noʻonoʻo.E hoʻokuʻu i kou hopohopo a me ke kaumaha i kou ʻapo ʻana i ke kaiapuni mālie.

 

He hana i ho'āʻo ʻia ʻo Soaking therapy me ka nui o nā pono olakino kino a me ka noʻonoʻo.Inā loaʻa iā ʻoe kahi ʻauʻau wela ma ka home a i ʻole ke komo ʻana i kahi spa, hiki iā ʻoe ke hoʻohui i kēia ʻike therapeutic i kāu hana maʻamau maʻamau.Hoʻopili i ka mana hoʻōla o ka hydrotherapy a hoʻolilo i ka wai hoʻomaʻamaʻa i ʻāpana o kāu huakaʻi i ka hoʻomaikaʻi maikaʻi ʻana a me ka hoʻomaha.